Amphitheatre plan for Eas Mor development

Want to read more?

We value our content and our journalists, so to get full access to all your local news updated 7-days-a-week – PLUS an e-edition of the Arran Banner – subscribe today for as little as 48 pence per week.

Already a subscriber?

 

Subscribe Now

A woodland amphitheatre is just one of the proposals which have been included in plans to develop Eas Mor at the south end of the island.

The applicant, Eas Mor H20 Ecology, has applied for planning permission, some retrospectively, for the erection of a roadside shelter and yoga pavilion, two footbridges and upgrading of existing paths, along with alterations to an existing cafe and toilet block.

The 13,000 square metre site will see the proposed development spread over four zones. The first zone, near the main road will incorporate the proposed roadside shelter while zone two will be further south where the yoga pavilion is proposed.

On the opposite side of the road near the existing Eas Mor entrance, permission is being sought retrospectively for alterations to the cafe, store and toilet blocks which have already been partially constructed and which make up zone three.

Further north, zone four which is located near the picture adorned wooden library, planning permission is requested for a amphitheatre which will have a roof and a covered tunnel leading to it.

The application is currently still under consideration by North Ayrshire Council planning officials and 19 neighbours within 20 metres of the site boundary have been notified.